Avrupa Merkez Bankası: Kripto Paranın Geleceği Yok!
  1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji

Avrupa Merkez Bankası: Kripto Paranın Geleceği Yok!

0

Avrupa Merkez Bankası, yapmış olduğu bir açılamada kripto para başta olmak üzere Bitcoin gibi paraların geleceğinin olmadığını beyan etti.

Bitcoin ve kripto paralar, Avrupa Merkez Bankası tarafından yapılmakta olan açıklamaya göre sonlarına doğru gidiyor. Bitcoin isimli kripto paranın değeri günden güne düşerken, diğer kripto paralarda da genel bir düşüş söz konusu. 17.000 Amerikan Doları seviyelerine kadar düşmekte olan Bitcoin, dalgalanma sürecini aylardır sürdürmeye devam ediyor.

Bitcoin’in Son Duruşu

Avrupa Merkez Bankası tarafından yayınlanmakta olan “Bitcoin’in Son Duruşu” isminde bir blog gönderisi ile, kripto paralar ilgili kurum tarafından detaylı olarak eleştiri almış oldu.

Bindseil ve Schaff tarafından kaleme alınan blog gönderisinde Konuşulanlar

Bindseil ve Schaff  tarafından yayınlanmakta olan blog yazıları incelendiğinde, konuyla ilgili olarak “Bitcoin’in kavramsal tasarımı ve teknolojik eksikliklerinin onu bir ödeme aracı olarak sorgulanabilir kılıyor. Bitcoin yatırım olarak da uygun değil. Nakit akışı (gayrimenkul gibi) veya temettü (hisse senetleri gibi) yaratmaz, üretken olarak kullanılamaz (meta gibi) veya sosyal fayda sağlamaz (altın gibi). Bitcoin’in piyasa değeri bu nedenle tamamen spekülasyona dayalıdır.” Şeklinde yapılan yorumlar karşımıza çıkmaktadır.

Kripto Paralar Çevreye Zarar Veriyor!

Ayrıca ilgili merkez bankası tarafından yapılan açıklamaya göre; “Bir Bitcoin işlemi, iki akıllı telefonun donanımıyla karşılaştırılabilir donanım tüketir. Tüm Bitcoin sistemi, tüm Hollanda kadar e-atık üretiyor. Sistemin bu verimsizliği bir kusur değil, bir özelliktir. Tamamen merkezi olmayan sistemin bütünlüğünü garanti eden özelliklerden biridir.” Şeklinde açıklamalar karşımıza çıkabilmektedir.

Yazar Hakkında

Yorum Yap