Türkiye’de üretilen elektrikli Ford Transit yazın satışa çıkarılacak
  1. Ana Sayfa
  2. Güncel

Türkiye’de üretilen elektrikli Ford Transit yazın satışa çıkarılacak

0

Ford’un Avrupa’daki ilk elektrikli ticari araç üretimi olan Ford E-Transit’in üretim aşamalarına hız verildi. Banttan indirilen Ford E-Transit için önümüzdeki aylarda seri üretime geçileceği ve yazın da Türkiye’de piyasaya sunulacağı belirtildi. Ford’un yatırımlarıyla Kocaeli’nde üretimlerine başlanan Ford E-Transit, bataryası da dahil tamamen Türkiye’de üretilen ilk elektrikli ticari araç olacak.

Ford’un Avrupa’daki İlk Elektrikli Ticari Aracı

Koç Holding’in yatırımlarıyla birlikte Kocaeli’nde fabrikası kurulan Ford E-Transit’in üretim aşamasına hız verildi. Ford’un Avrupa’da üretime aldığı ilk elektrikli ticari araç olan Ford E-Transit ülkemiz için de büyük bir öneme sahip. Öyle ki, Türkiye’de batarya montajı da dahil olmak üzere tüm aksesuarlarıyla üretilen ilk elektrikli ticari araç olacak.

Menzili 315 KM

Ford E-Transit, tam dolu batarya ile birlikte 315 kilometre menzile sahip olacak. Bu bakımdan diğer elektrikli araçlara kıyasla çok daha uzun yol kat edebilecek olan Ford E-Transit, içten yanmalı motora sahip muadiline kıyasla tam dolu depo ile 3 kat fazla seyahat imkanı sunacak. Ayrıca elektrikli olması sebebiyle servis maliyeti olarak da kullanıcısına yüzde 40 tasarruf vaat edecek. Ford Otosan tarafından üretime alınan aracın arka tekerleklerinde yer alan motor 198 kilovat güce ve 430 Nm tork elektrik üretimine sahip olacak.

Ford E-Transit Ne Kadar Olacak?

Ford E-Transit ile ilgili henüz piyasada konuşulan bir fiyat bulunmuyor. Aracın içten yanmalı muadilinin güncel piyasadaki fiyatı ise 380 bin liradan başlıyor. 2022 yılında üretime alınan içten yanmalı modellerin 380 bin liradan başladığı düşünülürse elektrikli transit modelinin en az 450 bin lirayla satışa çıkarılabileceğini söyleyebiliriz.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap