Norton Security Kripto Madencilik Ekliyor
  1. Ana Sayfa
  2. Güncel

Norton Security Kripto Madencilik Ekliyor

0

Sürpriz bir hareket ile dünyanın en tanınmış anti-virüs yazılımcılarından birisi olan Norton 360, ürünlerine kripto para madenciliği özelliğini ekliyor.

Şirket, Norton 360 müşterilerinin önümüzdeki haftadan itibaren Ethereum madenciliğine erişebileceğini söyledi. Kripto para madenciliği, bir ödül karşılığında karmaşık hesaplamalar yaparak bilgisayar donanımını kullanarak çalışmaktadır. Norton Crypto iş modenin ne olduğu ve nasıl işlediği hakkında henüz herhangi bir bilgi açıklanmadı.

Şirket, bu fikri “müşterilerimizin hayatlarının önemli bir parçası” diyerek madenciliğe girmenin güvenli ve kolay yolu olarak kullanıcılara sundu.

Bir zamanlar Symantec olarka adlandırılan Norton LifeLock, bir basın açıklamasında, “Yıllardır birçok madeni para madenciliği kripto arayışında risk almak zorunda kaldı ve kripto para madenciliğini yürütmek için güvenliklerini devre dışı bıraktı.”

Norton gibi anti virüs yazılım paketleri, yaygın olarak kripto para madencilik programlarını genelde yanlış bir şekilde tehlikeli olarak tanımladığından, madencilik sürecine devam etmek için virüs koruma programlarının genellikle devre dışı bırakılması gerekiyor.

kripto

Norton ayrıca “makinelerinde denetlenmiş kodlara izin verilmesi” ve başarısız olabilecek sabit sürücülerde kazanç depolama tehlikesi konusunda kullanıcılarını uyarmaktadır.

Çoğu meraklı madenci, bazı basit komut satırı dosyalarından biraz daha fazlası olan saygın madencilik uygulamalarını webde veya akıllı telefonlarında depolanan bir dijital cüzdan olarak kullanmaktadır. Tek başına olan bir madencinin Ethereum madenciliği yapması oldukça zordur, bunun için güçlü bir donanıma ihtiyaç duyar.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap