PARS 4 6X6 Teslimatları Gerçekleşti!
  1. Ana Sayfa
  2. Güncel

PARS 4 6X6 Teslimatları Gerçekleşti!

0

FNSS firması tarafından üretimi yapılan ve dünya üzerinde bir ilk olan PARS 4 6X6 model numaralı mayına karşı korumalı özellikli araçların teslimat işlemleri tamamlandı ve Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine aktarımı yapıldı.

FNSS firması ile Savunma Sanayi Başkanlığı arasında imzalanan 6×6 Mayına Karşı Korumalı Araç projesi kapsamında geliştirilen bu araçların teslim töreni; Prof. Dr. İsmail Demir‘in katılmış olduğu bir tören ile Ankara’nın Gölbaşı isimli bölgesinde gerçekleştirildi.

Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir: “Geniş bir platform spektürüma sahip.”

Teslim töreninde konuşan Savunma Sanayi Başkanlığı, Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir; “Savunma sanayimiz, kara araçları sektöründe hem Türk Silahlı Kuvvetlerimizin hem güvenlik güçlerimizin hem de yurt dışındaki dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere genç bir envantere ve geniş bir platform spektürüma sahip. Bu kapsamda; Ana Muharebe Tankı, mayın ve balistik korumalı zırhlı taktik tekerlekli araçlar, yeni nesil muharebe araçları, özel maksatlı keşif gözetleme araçları, lojistik amaçlı taktik tekerlekli araçlar ile otonom araçlar geliştirme projelerimiz başarıyla devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

İsmail Demir: “Bugüne kadar ki en yüksek mayın, EYP ve balistik korumalı araç!”

“PARS araçlarımız; güvenlik güçlerimize yüksek zırh koruması altında hareket kabiliyeti kazandırmak, bu unsurların harekat ortamındaki yüksek kapasiteli görüntü, ses ve veri muhaberesi ihtiyacını karşılamak maksadıyla bugüne kadarki en yüksek mayın, EYP ve balistik korumalı araç olarak dizayn edilmiştir. Diğer teknik özellikleriyle beraber dünyada bir ilk olan böyle bir aracı tasarlayan, geliştiren ve üreten bir savunma sanayimiz olduğu için gurur duyuyoruz. Ülkemizin savunma sanayindeki en başarılı ürünleri arasında kara araçlarını saymamız mümkün ve bu alanda da yerlilik çalışmalarımız önemli. Yerlilik çalışmalarında araç üreticilerimizle çok yakın bir temasta bulunma gerekliliğini de belirtmek istiyorum. Çünkü malum belirli ürünler çok sayıda üretildiğinde ekonomik olabiliyorlar. Savunma sanayindeki başarının ardında güçlü bir irade ve ekosistemimizin hedeflerimize olan inancı önemli rol olmaktadır” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap