iPhone O Ülkede Tekrardan Satılacak!
  1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji

iPhone O Ülkede Tekrardan Satılacak!

0

Kolombiya isimli ülke tarafından Apple ürünlerine Temmuz 2022 tarihinde satış yasağı konmuştu. Bu yasak ile birlikte ülke genelinde satış yapamayan Apple, ilgili ülkede yapılan yeni düzenleme ve alınan kararlar ile tekrardan satış yapmaya başlayacak.

Apple Satışları Kolombiya’da Neden Yasaklanmıştı?

Apple tarafından kullanılmakta olan 5G teknolojilerinin, Ericsson tarafından alınmış olan bir patent numarasını ihlal ettiği yapılan açıklamalar arasında yer alıyor. Kolombiya isimli ülkede 042 Civil del Circuito de Bogota mahkemesi bünyesinde görülen bir dava sonucunda 2037 yılına kadar ilgili şirkete satış yasağı koymuştu. Bu nedenle de firma, satış yapamıyordu.

Kolombiya’da Satılan Cihazlarda 5G Ağ Teknolojisi Olmayacak!

Kolombiya’da satılacak olan Apple cihazlarını alan kişiler, ülke genelinde 5G teknolojisinin olmamasından dolayı, cihazlarında tam olarak bu teknolojiyi kullanamayacak.

Tekrardan Satış Yasağı Gelebilir!

Apple ürünlerinin satışı şuan için mümkün gibi görünüyorken, Ericsson isimli marka ile Apple arasında görülen dava halen devam ediyor. 2023 yılında da davanın devam etmesi, bu tehlikenin devam ettiğini bizlere ifade ediyor.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap