PlayStation 5 Pro, Geliyor !
  1. Ana Sayfa
  2. Oyun

PlayStation 5 Pro, Geliyor !

0

Oyun endüstrisindeki analistler, 2025’te piyasaya sürülmesi beklenen Grand Theft Auto 6’nın heyecanını yaşarken, Sony’nin bu yıl PlayStation 5 Pro oyun konsolunu piyasaya sürme planları yapabileceğini öne sürüyor. Görünüşe göre Sony, bu hamlenin PlayStation 5’e olan ilgiyi artıracağını ve gelecek yıl çıkması beklenen ve belki de PS5 Pro’nun geliştirilmiş donanımından faydalanacak olan Grand Theft Auto 6’ya hazırlık yapmayı umuyor.

Kantan Games CEO’su Serkan Toto, CNBC’ye yaptığı açıklamada, “Sony’nin gerçekten de 2024’ün ikinci yarısında PS5 Pro lansmanı için hazırlık yaptığına dair geniş bir fikir birliği var gibi görünüyor. Ve Sony, 2025’te GTA 6 piyasaya çıktığında etkileyici bir donanıma sahip olmak isteyecektir; bu lansman, tüm oyun endüstrisi için büyük bir fırsat olacaktır” dedi.

Şirket, PlayStation 5’in 2020’de piyasaya sürülmesinden bu yana konsolun ince versiyonunu zaten piyasaya sürmüştü. CNBC’ye göre, Pro sürümü, önceki sürümlere göre önemli bir yükseltme sunabilir.

Sony’nin yeni konsol güncellemesi tahmini, şirketin PS5 satış tahminini düşürmesinden sadece bir hafta sonra geldi. Sony, Mart ayında sona eren mali yılda 25 milyon adet yerine 21 milyon adet satılacağını açıkladı. Şirketin gelir açıklaması sırasında yöneticilerinden biri, gelecek mali yıldan itibaren satışlarda kademeli bir düşüş beklediklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap