Friends Dizisi Hakkında Gerçek 
  1. Ana Sayfa
  2. Film ve Dizi

Friends Dizisi Hakkında Gerçek 

0

Başrolünde o dönem gençliğinin baharında olan Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Langford Perry ve David Schwimmer isimlerinin yer aldığı Friends dizisi 1994 – 2004 yılları arasında yayınlandı. 10 sezon süren bu keyifli macera boyunca altı genç arkadaşın aralarındaki kahkaha dolu ilişki zaman zaman aşka dönüştü. Belki de bu diziyi benzersiz yapan özellik de pek çok duyguyu aynı anda sunuyor olmasıydı.

Friends hakkında bilinmeyenler en son 2021 yılında yayınlanan özel bir bölüm ile yeniden gündeme geldi. Oyuncular arasındaki aşk dedikoduları, sonradan aralarının bozulması gibi sayısız iddia olsa bile dizinin hayranlarının aklında her zaman bu genç arkadaşların birbirlerine duydukları sonsuz bağlılık kaldı. Gelin bazılarını en sıkı hayranların bile duymadığı Friends dizisi hakkında bilinmeyenlere yakından bakalım.

Friend dizisi hakkında bilinmeyenler:

  • Monica ve Joey arasında bir aşk çok önceden planlanmıştı ama seyirci izin vermedi.
  • Ross ve Rachel aşkı her zaman dizinin değişmezleri arasındaydı.
  • Yönetmen, dizinin gerçek bir efsane olacağından adı kadar emindi.
  • Lisa Kudrow ve Matt LeBlanc, Phoebe ve Joey’nin gizli aşıklar olmasını istemişti.
  • Maddi sıkıntılar olmasa The One Where No One’s Ready bölümü çekilmeyecekti.
  • Yıllar geçtikçe kanal kuralları yazarları zorlamaya başladı.
  • Ross karakteri üç yıl boyunca 29 yaşında kaldı.
  • Jennifer Aniston, Rachel’ın saçından nefret ediyordu.
  • Lisa Kudrow, ‘My eyes!’ repliğini söylemek için Matthew Perry’den izin istedi.
  • Marta Kauffman, dizinin yan hikayesinin bile çekilmesine tamamen karşı

Yönetmen, dizinin gerçek bir efsane olacağından adı kadar emindi:

Elbette kimse güvenmediği bir işe başlamaz ama Friends dizisinin yönetmeni James Burrows, bu işe sadece güvenmiyor aynı zamanda ona inanıyordu. Yıllar sonra verdiği bir röportajda tüm oyuncu kadrosunu dizinin ilk bölümü yayınlanmadan önce Las Vegas’a götürdüğünü söylüyor. Bunu yapmasının nedenini ise şu sözlerle anlatıyor; sizi kimse tanımadan rahat bir şekilde gezmek için bu son şansınız, dizi yayına girdiği anda sizi tanımayan tek bir kişi bile kalmayacak. Ne kadar haklı olduğunu ise bugün hepimiz biliyoruz.

Yıllar geçtikçe kanal kuralları yazarları zorlamaya başladı:

ABD’nin NBC kanalından yayınlanan Friends dizisi aslında çok da özgür bir ortamda yaratılmadı. Çünkü kanalın belirli kuralları vardı ve yazarların buna uyması gerekiyordu. Verdikleri bir röportajda bunun büyük bir soruna dönüştüğünü söyleyen yazarlar bazı bölümler gösterebildikleri şeylerin bazı bölümlerde yasaklandığını, ilk üç sezon rahatlıkla yazdıkları diyalogların sonrasında kanal tarafından düzeltildiğini söylüyorlar. 

Yazar Hakkında

Yorum Yap