Dünyanın En Pahalı Yatı “Pangeos”
  1. Ana Sayfa
  2. Güncel

Dünyanın En Pahalı Yatı “Pangeos”

0

İtalya merkezli mimarlık alanında çalışmalar yapmakta olan bir şirket tarafından üretimi yapılan, dünya üzerinde yer alan en pahalı yat olma özelliğini taşıyan yatın tanıtımı yapıldı. Dünya üzerindeki en büyük yat ve en büyük yüzen yapı olma özelliğine sahip olan yat, görenlerin dikkatini fazlasıyla çekmeyi başarıyor. Lazzarini isimli mimarlık şirketi tarafından tasarlanan ve üretimi yapılan bu yat, konsept olarak görücüye çıkmış oldu.

İsmi Eski Kıtalardan Biri Olan Pangea’dan Geliyor!

Bu dünya üzerinde yüzen en büyük yapı ve dünyanın en pahalı yatı olan yatın ismi ise, 335 milyon yıl öncesinde var olan bir süper kıta olan Pangea isimli kıtadan geliyor. Bu kıtanın büyüklüğü ve şekli nedeniyle bu ismin bu yata verildiği düşünülüyor.

Dev Bir Kaplumbağa

Ayrıca yat, görüntü olarak dev bir kaplumbağayı andırıyor. Tasarımcıları tarafından kaplumbağanın fizyolojik ve anatomik şekillerine ve özelliklerine göre hazırlanan bu yat, bünyesinde her türlü ihtiyacı barındırmış olacak. Yat içerisinde AVM, Restoran, plaza, ev, daire, yemekhane, eğlence alanları, spor alanları ve türevi birçok yapı da bulunacak.

Yatın Maliyeti

İtalya merkezli mimarlık alanında çalışmalar yapmakta olan bir şirket tarafından üretimi yapılan, bu dünya üzerinde yüzen en büyük yapı ve dünyanın en pahalı yatı olan yatın yapım maliyeti ise yaklaşık olarak 8 milyar Amerikan Doları olarak düşünülüyor.

Suudi Arabistan’da Üretilecek!

Dev yapının hangi ülkede üretileceği konuşulan konulardan birisiydi. İlgili yat, Suudi Arabistan isimli ülkede inşa edilecek. Kral Abdullah Limanı isimli limanın bir bölümünün inşaat için seçildiği ise gelen bir diğer bilgiler arasında yer alıyor.

2033 yılında Tamamlanacak

Ayrıca gelen ve yayınlanan diğer bilgilerden birisi de yatın 2033 yılında hizmete gireceği ve bu yıl itibariyle de artık konaklamaların yapılacağıydı.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap