Intel’den Dünyayı Değiştirecek Devasa Projeler!
  1. Ana Sayfa
  2. İnternet

Intel’den Dünyayı Değiştirecek Devasa Projeler!

0

Intel tarafından yürütülen Ignite isimli programa seçilen ve dünyayı değiştirmeyi hedefleyen bir takım yeni girişimler, ilgili şirket tarafından duyuruldu.

Tel Aviv merkezli olarak hayata geçirilen ve girişimleri hızlandırmak amacıyla birçok farklı ülkeye yayılan Intel Ignite isimli proje, Almanya’nın Münih isimli bölgesinde dördüncü grup için seçilen Start Up girişimleri yayınlandı.

260’dan Fazla Proje Başvuru Yaptı!

Mevcut programlara 260’dan fazla girişim başvurdu. Bu başvuru yapılan projelerden 85 tanesi ise uzmanlar tarafından inceleme sürecinden geçmiş oldu. 12 boyunca projelerin geliştirilmesi adına bir takım çalışmalar yapıldı.

Intel Ignite Programı Seçilen 10 Farklı Girişim Listesi!

Black Semiconductor (Almanya isimli ülke tarafından geliştirilmiştir.)

Bu girişim, elektronik mikroçip ve veri alışveriş sağlayan fotonik arayüzler ile ilgili çalışmalar sağlamaktadır. Projeler arasında en çok dikkat eden projelerin başında gelmektedir.

Ceramic Data (Almanya isimli ülke tarafından geliştirilmiştir.)

Verilerin kalıcı ve güvenli bir şekilde saklanıp, arşivlenmesi için bir takım özellikler sunmakta olan bu girişimde oldukça fazla beğeni alan uygulamalar arasında yer alıyor.

Corintis (İsviçre isimli ülke tarafından geliştirilmiştir.)

Mikroçiplerde sıvı soğutma işlemlerinin verimli bir şekilde olabilmesi için yapay zeka ile çalışan yazılımların üretildiği bir girişim olarak karşımıza çıkmaktadır.

DeepScenario (Almanya isimli ülke tarafından geliştirilmiştir.) 

Şirketlerin otonom sürüş tekniklerini eğitmek, test etmek ve doğrulamak için üretilmekte olan bir teknolojiyi bünyesinde barındırmaktadır.

 Signaloid (İngiltere isimli ülke tarafından geliştirilmiştir.) 

Veri kaynaklarının kalitelerini verimli, şeffaf ve gerçek zamanlı hesaplamak ve takip etmek için geliştirilmekte olan bir uygulama olarak bilinmektedir.

LightCode Photonics (Estonya isimli ülke tarafından geliştirilmiştir.) 

Düşük maliyetli, görüntü sistemi çözümlerinden çok daha yüksek çözünürlüklü üç boyutlu modeller oluşturmak için geliştirmeler yapmaktadır.

 Luminovo (Almanya isimli ülke tarafından geliştirilmiştir.) 

Ürünlerin yaşam döngüsünde iletişim ve süreçlerin optimize edilmesi için elektronik üretim ve yazılımları bünyesinde barındıran bir girişim olarak bilinmektedir.

 Software Defined Automation (Almanya isimli ülke tarafından geliştirilmiştir.) 

Sanayi tesisleri ve elektronik makinelerinin bulut sistemi üzerinden bağlanması ve fabrikalardaki otomatik olmayan işlemlerin optimize edilmesine dayanan bir girişim olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sistemde bakımlar otomatik olarak merkezi sistem üzerinden yapılabilmektedir.

 Space Forge (İngiltere isimli ülke tarafından geliştirilmiştir.) 

Uzay ortamının faydalarından olan yerçekimi, düşük sıcaklık ve vakum gibi çözümlerin; dünyanın benzer değerlerinin oluşturulması ve burada iletken üretiminin kullanılmasını sağlayan, dünyanın ilk yeniden kullanılabilir uydusunun üretildiği bir girişim olarak bilinmektedir.

TYTN (İngiltere isimli ülke tarafından geliştirilmiştir.) 

Yapay zeka çözümleri için eğitim veri modellerinin boyutunu önemli ölçüde azaltmakta olan ve optimizasyon algoritmalarını içermekte olan bir sistemdir.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap