Uçak Modu Tarih Oluyor!
  1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji

Uçak Modu Tarih Oluyor!

0

Avrupa Birliği ülkelerinin tümünde seyahat eden yolcular, telefonlarını gökyüzünde de tam anlamıyla kullanabilecekler. Avrupa Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, havayollarının uçaklarda 5G teknolojisi sağlayabileceği yönünde karar vermiş oldu. Bu durumda artık yolcular, telefonlarını uçak moduna almadan yolculuklarını tamamlayabilecekler.

AB Komisyonu “Uçak Modu” Uygulamasını Kaldırmaya Hazırlanıyor!

Avrupa Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği ülkelerine yapılacak olan uçuşlarda uçak modu uygulamasını sonlandırmak için çalışmalara devam ediyor. Avrupa Komisyonu, üye devletlerin 5G frekans bantlarını uçaklar için kullanılabilir hale getirmeleri için son tarihin 30 Haziran 2023 olduğunu açıklamış oldu.

30 Haziran 2023 Sonrası Her Şey Sınırsız!

Komisyon tarafından yapılan açıklamaya göre 30 Haziran 2023 tarihi sonrasında artık tüm telefonların mevcut özellikleri sınırsız bir şekilde kullanılabilecek. Yolculardan uçaklarını uçak moduna almaları istenmeyecek.

Uçak Modunun Sonu Geliyor!

2008 yılından beri uçaklar için AB komisyonu tarafından belirli frekans bantları ayrılmıştı ve bazı hizmetlerin havada internet erişimi sunmasına izin vermişti. Bu hizmet uçak ile yerdeki bir uydunun bağlanması gerektiğinden yavaştı. Ancak 5G ile artık her şey mümkün hale geliyor.

Yazar Hakkında

Yorum Yap