Apple Watch düşme özelliği bir insanın daha hayatını kurtardı!
  1. Ana Sayfa
  2. Apple

Apple Watch düşme özelliği bir insanın daha hayatını kurtardı!

0

Apple, üretime aldığı teknolojik cihazlarla dünya gündemini sarsmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl üretime alınan Apple Watch, kullanıcının düşmesini algılayarak sağlık kuruluşlarıyla iletişime geçiyor. Ürünün bu özelliği birçok insanın hayatını kurtardı. Son olarak ABD’de kimsenin olmadığı bir yerde yere yığılan kişinin yaşadığı tehlike anını sağlık kuruluşlarına haber veren Apple Watch kullanıcısının hayatını kurtarmayı başardı.

Apple Watch Düşme Özelliği Bir Kişiyi Daha Kurtardı

ABD’de yaşayan 71 yaşındaki Hackenwerth bir anda yere yığıldığını ancak yere düşmeden önceki anları hatırlamadığını söylüyor. Hackenwerth, etrafında kimsenin olmadığını ve Apple Watch’ın direkt olarak acil servise haber vermesinin hayatını kurtardığını belirtti.

Apple Watch 71 yaşındaki kadının yere düştüğü anı kaydetti. Bu anı saat, dakika ve saniye olarak bir metin mesajıyla en yakın sağlık kuruluşuna bildiren cihaz sağlık ekiplerinin dakikalar içerisinde olay yerine gelmesini sağladı. Ayrıca ürün sağlık kuruluşlarının yanı sıra 71 yaşındaki ABD’li kadının oğlu Jason Hackenwerth’e de bir metin mesajı gönderdi.

Jason Hackenwerth basın mensuplarına verdiği demeçte ürünü annesine doğum gününde hediye ettiğini, hediye ederken ürünün düşme özelliği hakkında bilgi sahibi olmadığını; Apple Watch’ın bu özelliği sayesinde annesinin hayatta kaldığını ve doğru bir hediye aldığı için mutlu olduğunu kaydetti.

Apple Watch daha önce de çok sayıda insanın hayatını kurtardı. Ürün, kullanıcısının düşmesi durumunda olayın yaşandığı koordinatları, zamanı ve durumu en yakın sağlık kuruluşuna bildiriyor. Apple Watch düşme özelliği sayesinde sağlık kuruluşlarının da işi kolaylaşıyor.

Apple Watch düşme özelliği bir hayatı daha kurtardı

Apple Watch Ne Kadar?

Apple Watch’ın ülkemizdeki satış fiyatı da merak ediliyor. Apple Watch serisi fiyatları 3 bin 500 liradan başlayarak, 10 bin liraya kadar yükselebiliyor. Ürünün satış mağazası ve modeli fiyat farklılığına kaynak oluşturuyor.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap