Twitch Ülkelerin Abonelik Fiyat Ayarlamalarını Duyurdu
  1. Ana Sayfa
  2. Güncel

Twitch Ülkelerin Abonelik Fiyat Ayarlamalarını Duyurdu

0

Abonelik fiyatı değişiklikleri ilk olarak Meksika ve Türkiye’ye gelecek ve bunu birkaç ülke daha takip edecek.
Dünyanın en büyük canlı yayın platformlarından birisi olan Twitch, ABD dışındaki abonelikler için bir dizi fiyatlandırma değişikliği uygulamaya başlıyor ve bu uygulamalar ülkelerdeki yaşama maliyetleri ile eşleşiyor. İddialara göre Amazon’a ait olan akış hizmetinden, hayranların geri bildirimi sonucu ortaya kondu. Mevcut aboneli konusunda Twitch, “Bu fiyat, bir çok izleyicinin takip ettikleri yayıncıları desteklemesini zorlaştırıyor ve aynı şekilde yayıncıların topluluklarını büyütmelerini ve daha fazla içerik oluşturmalarını ve yeni takipçiler kazanmalarını engelliyor.” dedi.

Twitch Abonelik

ABD dışındakiler için abone olmayı kolaylaştırmak amacıyla bunu yapan Twitch, önümüzdeki aylarda çoğu ülkenin yaşam standartları ve kazançlarına uyum sağlamak için ücretli olan aboneliklerin fiyatlarında düzenleme yapacak. 20 Mayıs’ta fiyat değişikliği yapılan ilk iki ülke olan Türkiye ve Meksika olacak. Meksika’da Twitch aboneliğinin fiyatı 99 Peso’dan 48 Peso’ya düşecek. Türkiye abonelik ücreti ise 42 TL’den 10 TL’ye düşecek. Twitch bu iki ülkeyi hedeflemesinin sebebi olarak şunları açıkladı. “Uzun süredir bu değişikliği tutkuyla bekleyen içerik oluşturuculara ve izleyicilere ev sahipliği yapıyorlar.” Twitch açıklamayı Twitter üzerinden şu şekilde aktardı.

Twitch, abonelik fiyatlandırma ayarlamaları, 2021’in üçüncü çeyreğinden başlayarak Asya, Latin Amerika, Orta Doğu, Afrika ve Avrupa’daki diğer bazı ülkelerde de kullanıma sunulacak.
Twitch, abonelik fiyatlarını düzenlerken ABD dışındaki içerik oluşturucuların maddi olarak zarar görmeyeceklerinden emin bir şekilde konuşuyor. Şirket tarafından yürütülen testlere göre olumlu bir şekilde konuştu, ancak Twitch, bu değişiklikler sonucunda gerçekte olan şeyin test sonuçlarından farklı olabileceğini de kabul etti.

Twitch Abonelik Fiyatları Yayıncıları Nasıl Etkilenecek?

Bu gelir düşüşünü önlemek için Twitch, Türkiye için 10.000 TL üzerinde kazancı olan içerik üreticiler için 12 aylık bir destek programını başlatacağını duyurdu.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap