2023 PUBG MOBILE Şampiyonu Moğolistanlı IHC Esports Oldu!
  1. Ana Sayfa
  2. Oyun

2023 PUBG MOBILE Şampiyonu Moğolistanlı IHC Esports Oldu!

0

PMGC 2023 İstanbul Büyük Finalleri”, Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşen unutulmaz bir espor etkinliğiydi. İstanbul Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda düzenlenen bu global mücadele, 10 farklı ülkeden 16 PUBG MOBILE takımının kıyasıya rekabetine sahne oldu. Türkiye’nin ev sahibi olmanın heyecanını ve coşkusunu yaşayan binlerce espor sever, 8-10 Aralık tarihleri arasında bu büyük etkinliğin tadını çıkardı.

Özellikle IHC Esports, Stalwart Esports ve Alpha7 Esports’un çekişmeli mücadeleleri, turnuvaya ayrı bir heyecan kattı. İki yıl önceki şampiyon S2G Esports ise bu kez 98 puanla 11. sırayı elde ederek rekabetin ortasında yer aldı.

Dünya genelinde PUBG MOBILE’ın oyuncular için düzenlediği World of Wonder ve P.D.P Tasarım Yarışması, Büyük Finaller kapsamında ödüllendirildi. P.D.P ile 500 binden fazla tasarım ve World of Wonder ile 1 milyondan fazla harita oluşturulan projeler, yaratıcı tasarımcılara övgü aldı. ShazTOKYO, AL_JALID, Teg_kotya, QUIXK, Mobbirdman ve Kadir Deliduman (KAYGER) gibi isimler, 2023’ün en başarılı tasarımcıları arasında yer aldı.

Büyük Finaller sadece çekişmeli maçlara değil, aynı zamanda renkli etkinliklere ve heyecan verici konserlere de ev sahipliği yaptı. Ceza, Ece Seçkin ve Hadise gibi ünlü sanatçıların performansları, espor severlere unutulmaz anlar yaşattı. Ayrıca, ünlü graffiti sanatçıları Doğukan Oraklı (Dukstill), Tunç Dindaş (Turbo) ve Muhammed Emin Türkmen (MET), özel duvarlarda PUBG MOBILE ikonlarını sanatla buluşturarak etkinliğe katkıda bulundular.

PMGC 2023, mobil esporun zirvesini gösteren bir turnuva formatına sahipti. Grup Aşaması’ndan başlayan zorlu bir yolculuk, Survival ve Son Şans aşamalarını içeriyordu. 48 takımın mücadele ettiği turnuvada, 16 takımın büyük finallere yükselmek için kıyasıya rekabet ettiği son aşama, espor severlere heyecan dolu 18 maçlık bir gösteri sunarak son buldu. IHC Esports’un 142 puanla şampiyon olması, Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşen bu unutulmaz etkinliği taçlandırdı.

Yazar Hakkında

Yorum Yap