Elon Musk, Tesla’dan Ayrılmak İstiyor!
  1. Ana Sayfa
  2. Otomobil

Elon Musk, Tesla’dan Ayrılmak İstiyor!

0

Dünyaca ünlü elektrikli otomobil üreticisi olan firma Tesla, son senelerde tüm hisse yatırımcılarına oldukça büyük rakamlara ulaşan paralar kazandırmış oldu. 10 sene önce Tesla’ya ilişkin söz veren Musk, hisselerini satmaya başladı. İçerisinde olduğumuz hafta boyunca 3.5 milyar Amerikan Dolarından fazla hisse sattığı tespit edildi.

22 Milyon Tesla Hissesi Sattı!

Elon Musk, elinde bulunan Tesla hisselerinden 22 milyon adetini satmış oldu. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu raporlarını inceleyen Forbes dergisi, Elon Musk isimli dünya devi zengin iş adamının içerisinde olduğumuz haftada 22 milyon Hisse senedini satmış olduğunu açıkladı.

Elon Musk geçmiş zamanlarda tekrardan Tesla hisselerini defalarca satarak gündemde yer almıştı. Elon Musk, yıl başında 15 milyar Amerikan Dolarının üzerinde Tesla hissesini elden çıkarmıştı. Satılan bu hisseler ise sosyal medya devi olan Twitter’in alım ücreti olarak kullanıldı.

Yeni CEO Çinli Tom Zhu XİAOTONG Olacak İddiası!

Elon Musk, Tesla isimli şirketinde ne yapmak istediğini henüz bilmiyor. Geçen günlerde ortaya çıkan bir teoriye göre, Musk; Tesla CEO’luğunu bırakacak. Tesla Çin’in yöneticisi olan Tom Zhu Xiaotong ise global olarak şirketin başına geçecek şeklinde söylentiler mevcut.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap